Het geboortefeest

Het geboortefeest

Een kort verslag van de openingsreceptie van Harmonie vzw.

Op vrijdag 27 september was er een gezellige opkomst voor 'het geboortefeest' van Harmonie vzw. De gasten luisterden in het Nederlands en Turks naar het ontstaansverhaal van de vereniging en herdachten de vrijwilligers die elf jaar geleden weer op een avond in september de 'moedervereniging' Fatımatüz Zehra hadden gelanceerd.

Ieder geboorte  brengt  vreugdetranen en emoties met zich mee. Zo was ook de toespraak van de voorzitter, de moedige vrouw die achter heel het gebeuren zit, Hayriye Tufanoğlu.

De burgemeester van Genk was er ook en sprak de aanwezigen kort toe. Hij uitte zijn genoegen over de oude Fatımatüz Zehra en nieuwe Harmonie en haar doelstellingen.

De gastspreker, een deskundige socioloog, mijnheer Yusuf Özburun gaf een kort voorsmaakje van de uiteenzetting over harmonie in het leven waarvan een vertaling in het Nederlands werd verzorgd.

Na een heerlijke receptie met de zogenaamde 'biculturele hapjes', een synthese van de Belgische en de Turkse keuken, volgde het tweede deel met een seminarie over harmonie en evenwicht in het leven, gegeven door onze gastsprekers, psycholoog, Nazlı Özburun en socioloog, Yusuf Özburun. Het aandachtig publiek kreeg ook de kans om vragen te stellen.

De avond werd afgesloten met de aankondiging dat Harmonie alle aanwezigen een pen schuldig is. Harmonie koos voor het materiaal van kennis en wijsheid om als aandenken mee te geven, maar door omstandigheden buiten haar controle, waren de pennen nog niet toegekomen.

Bij deze willen wij alle aanwezigen herinneren aan hun souvenier die zij mogen afhalen.
De positieve feedback over de avond sprak ons moed in. Een welgemeende dank aan alle aanwezigen, geïnteresseerden en aan alle medewerkers van Casino Modern.