Het leven van Pi

Het leven van Pi

Ons filmvoorstel voor april 2020

Het verhaal van deze film is gebaseerd op het gelijknamig boek van Yann Martel. De film won in 2013 vier Oscars en dit met een reden: je wordt overweldigd met indrukwekkende visuele effecten en prachtige muziek. 

Het leven van Pi is het leven van een Indiase jongen, Piscine Molitor Patel. De oude Pi vertelt zijn levensverhaal aan een schrijver die hem is komen opzoeken omdat Pi een verhaal zou hebben dat je weer in God zou doen geloven. Hij vertelt twee versies en de schrijver mag kiezen wat hij gelooft.

Pi maakt heel wat mee. Hij verliest zijn gezin in een ramp en moet het verhaal vertellen aan de verzekeringsinspecteurs die de oorzaak van de ramp moeten achterhalen. Maar zij geloven Pi niet en hij kan ook niets bewijzen. Vervolgens vertelt hij een 'nuchtere versie' die hij ook niet kan bewijzen. Uiteindelijk kiezen de inspecteurs voor die eerste versie omdat die het mooiste was.

Volgens Pi is dit ook zo met het geloof, de leer is zo bijzonder dat het moeilijk te geloven is en toch geeft men zich er aan over. Want het verhaal met God is het mooiste verhaal… 

Om te achterhalen welke versie de schrijver wil geloven, nodigen wij jullie uit om de film te bekijken.

Er komt trouwens veel stof aan bod om over na te denken en geeft de kans om te genieten van geweldige natuurbeelden. Veel plezier!